Редактор: e-mail: Кадър България Он ЕърАмерика обяви края на ерата на безкрайните войни,

...
Редактор: e-mail: Кадър България Он ЕърАмерика обяви края на ерата на безкрайните войни,
Коментари Харесай

Байдън: Америка обяви края на ерата на безкрайните войни

Редактор: 

e-mail: 

Кадър " България Он Еър "

Америка разгласи края на ерата на безкрайните войни, съобщи президентът на САЩ Джо Байдън по време на 76-ата сесия на Общото събрание на Организация на обединените нации. „ Приключихме 20 -годишен спор в Афганистан и навлизаме в нова епоха на неуморна дипломация “, добави американският водач.

В тирада, която беше първата за Байдън от трибуната на Организация на обединените нации като президент, той акцентира, че потреблението на военна мощ не би трябвало да бъде първият, а последният инструмент и не би трябвало да бъде отговорът на който и да е проблем в света.

„ Не се съмнявайте, Съединени американски щати ще се защитят и ние сме подготвени, в случай че се наложи, да използваме и мощ, само че всяка задача би трябвало да бъде ясна и постижима “, добави американският водач.

Според него Вашингтон не се стреми към нова Студена война и делене на света на блокове и е подготвен да сътрудничи с всяка страна за решение на съществуващите проблеми, написа ria.ru.

Говорейки за отдръпването на Съединени американски щати от иранската нуклеарна договорка по време на администрацията на Доналд Тръмп, Байдън акцентира, че Америка остава ангажирана да „ попречи “ на Техеран да придобие нуклеарни оръжия.

В същото време, съгласно него, Съединени американски щати, дружно с групата " Пет + едно " (членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации плюс Германия) са подготвени дипломатически да работят за връщане на Иран към спазването на съглашението, в случай че Ислямска република работи по същия метод.

Освен това Америка дипломатически ще търси цялостната денуклеаризация на Корейския полуостров, добави президентът.

Превод: " Петел "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР